Llegendes de la comarca d'Olot - Llibres de Batet
15508
product-template-default,single,single-product,postid-15508,woocommerce,woocommerce-page,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

CATÀLEG

Llegendes de la comarca d’Olot, de Josep Berga i Boix

Llegendes de la comarca d’Olot

Llegendes i alguna anècdota al voltant de la comarca d’Olot recollides per Josep Berga i Boix i editades per Teresa Planagumà.

Categoria: Etiqueta:
Detalls

Recull de llegendes i alguna anècdota al voltant de la comarca d’Olot, que Josep Berga i Boix publicà a la revista local El Deber entre els anys 1914 i 1915, i que després es van publicar en forma de llibre. Reeditades parcialment els anys 1977 i 1985, en aquesta ocasió les llegendes han estat editades per Teresa Planagumà. “Les llegendes, aquestes simples i a vegades innocents narracions, han anat passant de pares a fills des de temps immemorials i cadascú hi ha anat afegint quelcom de collita pròpia, mantenint-ne, però, el to didàctic (…). No podem deixar d’esmentar la importància de les llegendes com a transmissores de les pautes morals i les normes de conducta d’una determinada societat”, en diu Planagumà a la introducció del llibre. ”

Josep Berga i Boix (la Pinya, 1837-Olot, 1914) és més conegut com a pintor i pedagog que no pas com a escriptor. Fou professor i director de l’Escola de Dibuix i iniciador, juntament amb els germans Vayreda, de l’anomenada Escola d’Olot, i també juntament amb ells, promotor d’una gran quantitat d’activitats de caire cultural en l’Olot de finals del segle XIX i principis del XX.